top of page

Dansestiler

Lindy Hop tilhører en familie av relaterte swingdanser som inkluderer Boogie Woogie, Balboa og Charleston, blant andre. Lindy Hop har elementer fra hver av disse, og er derfor trolig den bredeste av alle swingdansene når det gjelder stil og bevegelsesutslag.

 

Alle swingdansene er koblet sammen, så å øke ferdighetene dine i en av dem vil forbedre dansen din også i de andre stilene!

 

Sjekk ut videoene nedenfor for eksempler på stilene vi danser.

LINDY HOP

 

Lindy Hop utviklet sammen med jazzen fra 1920-1940-tallet og har derfor en synkopert rytme som matcher musikken. Dansen er preget av en 8 count basic, med 6 count og Charleston moves som nøkkeltilbehør til standard vokabular. Det er uten tvil den mest energiske av swingdansene, selv om lufttrinnene sett i filmer og YouTube-klipp har lite å gjøre med dansen du vil se på et typisk sosialt dansegulv!

 

SwingCats tilbyr kurs i Lindy Hop.  Klikk her for mer informasjon om kurs.

ILHC 2013 - Invitational Strictly Lindy Hop Finals

VESTKYSTSVING

 

West Coast Swing er en dansestil som har sin opprinnelse til Boogie Woogie og Lindy Hop, men som nå danses til moderne musikk. West Coast Swing har et særegent elastisk utseende, og danses i en "slot"-formasjon på dansegulvet.

SwingCats tilbyr kurs i West Coast Swing.  Klikk her for mer informasjon om kurs.

West Coast Swing - Jordan Frisbee & Tatiana Mollmann

Jana Grulichova på GNSH 2014

 

CHARLESTON

 

Charleston er svært gjenkjennelig på grunn av sin fremtredende plass i filmer og TV-serier som ble satt på 1920-tallet. Soloversjonen av Charleston vises oftest, men partneren Charleston er overraskende allsidig og morsom å danse. Charleston fungerer bra til rask musikk, og en typisk Lindy Hop sosial dans vil inneholde mye Charleston.

Jana Grulichova på GNSH 2014

 

BALBOA

 

Balboa danses til rask musikk i lukket stilling med små steg. Hvis dansen forblir i lukket posisjon, er dette kjent som "Pure Balboa." Hvis dansen åpnes med spinn og andre bevegelser, er den kjent som "Balboa Swing." Dansere bruker vanligvis sko med skinnsåler og hæler for å lette en stokkende bevegelse på gulvet. Den grunnleggende rytmen er en grunnleggende 8 teller, men med en annen stil og følelse enn Lindy Hop. Til tross for det høye tempoet i musikken, kan Balboa være mer avslappet enn andre swingdansformer.

PSSF 2013 Mickey & Kelly Balboa demo

 

BLUES

 

Blues som danseform har en lang historie fra Harlem og undervises nå formelt over hele verden. Den kan danses i lukket posisjon, noe som gir mulighet for musikalsk improvisasjon i ledelsen og følge på grunn av den nære forbindelsen, eller den kan danses mer energisk med åpne posisjonsbevegelser og spinn. Uansett er bakrommet på 1930-tallet nå vekket til live i mange klasser.

Ben Collins og Jessica Miltenberger

 

BOOGIE WOOGIE

 

Boogie Woogie er basert på en 6 count basic, med Lindy Hop 8 count fortsatt en del av vokabularet, men som et tilbehør. Hovedforskjellen mellom Lindy Hop og Boogie Woogie er stilen, med Boogie Woogie danset høyere på tærne. Boogie Woogie danses også til en annen, men relatert, musikkstil fra en senere periode, og har et annet valg av "pauser".

Boogie Woogie jam

AUTENTISK JAZZ

 

Autentisk jazz er i hovedsak solodans med bevegelser fra 1930-40-tallet, som var sterkt påvirket av Charleston- og Tap-dansen. De fleste dansegrupper fra denne epoken utførte både solo- og danserutiner. Autentiske jazzbevegelser finner ofte veien inn i Lindy Hop som pauser eller variasjoner.

The Harlem Hot Shots - Stort eple

bottom of page